söndag 19 februari 2012

Paraplyväxt, krukoman & ljuvligt vårväder!


Hej på er!

Vilken underbar dag det blir idag, eller hur? Här strålar solen från en klarblå himmel, det droppar från taken, fåglarna kvittrar och äter ur vårt lilla fågelhus, man fylls av ett glädjerus den här årstiden.


 Idag visar jag mina sista tillskott i min krukfamilj. Man kan nog säga att jag är krukoman, kan inte gå in i en blomsterbutik utan att minst en kruka följer med mig därifrån. Igår fick plånboken bekänna färg på Plantagen. Två nya älsklingar på fot, höga och vackra med fina porslinsblommor i blev det. Love it!


Vi tog också en tripp till Bauhaus. Där köptes lamellgardiner till kontoret, tror det kan bli snyggt. Tänkte visa er kontoret en annan gång. Just nu var det rea på alla stora plantor där, och för en växtgalning som jag var det svårt att gå tomhänt därifrån. Så en paraplyväxt som det hette, fick följa med hem i en matchande korg. Jag har egentligen en dröm om ett olivträd. Men det kostar för mkt, speciellt om det dör efter en vecka, och plastversionen är inget för oss då maken absolut vägrar ett sådant:). Men vi tyckte det här var jätte fint och när det kostar 299, samt 60 kr för korgen. Då kan man inte låta bli:).


Lite grönt livar verkligen upp ett rum. Har ni några favorit växter?


När man tittar på det, så är det nästan lite likt ett olivträd, jippie:).


Liljorna på bordet är också nya, doften av liljor slår det mesta faktiskt när det gäller god doft! Fick plötsligt ett vackert barndomsminne från mormors gård där vi spenderade stora delar av barndomen. Alla dessa hav av liljekonvaljer som fullkomligt exploderade i doft. Det var så vackert, och kändes så härligt att få plocka hur mycket man ville. Ett hav av liljekonvaljer, det vill jag ha i min trädgård, bestämde jag NU! :)


Kaminspegeln har stått här på spisen sedan vi flyttade in. Jag funderar ibland på att flytta den, men ångrar mig alltid. Den passar väldigt fint just där, och det som står framför speglas så fint i den. 


Nu blir det en bättre frukost och idag mina vänner, är det premiärfika på terassen. Det är knappt så man tror det är sant ♥

Ha en strålande dag mina vänner!!!!


2 kommentarer:

 1. Din blogg är så vacker!!Uppfriskande skulle jag säga! Jag har väl mera en pysselblogg. men jag hämtar inspiration lite varstans. Har du möjlighet att förklara hur du gör de stora bilderna? Jag skulle vilja byta header i min blogg. Har försökt på tusen vis..men fattar inte...om du kan blir jag glad! Min mail: lis_leas@hotmail.com // Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt vårväder har det varit men ack så halt rena isgatan bitvis
  och slaskigt slaskigt på vissa ställen. Varannandagsväder kan man sä-
  ga igår regnade det efter en kall morgon. Verkligen mixat väderomslag!

  Fina växter och krukor! Den vackra uppstammade paraplyväxten skulle jag
  kunna tänka mig hemma hos mig. Olivträd gillar jag men har ingen tur med
  dem och som du skriver de är väl dyra:((

  Hoppas premiärfikat smakade bra på terassen!

  Ha en fortsatt fin söndag!

  Kram Renate

  SvaraRadera