söndag 20 november 2011

Första julen i huset - Matsalen


Äntligen är julen runt hörnet.

Första delen av huset är nu nästan helt klar inför jul, matsalen. Jag kan inte minnas att jag haft så kul, och att det varit så underbart att julpynta något år innan. Det är något speciellt, att trippa runt i huset, och pynta hörna för hörna för allra första gången.


Som ni ser blir det är röd & vit jul hos oss i år, en gammeldags hederlig jul. Jag stormtrivs redan. Det blir en vacker blandning med vitt som grund och röda detaljer.


Måste få skryta lite, för gardinerna har jag sytt själv, de röda, de vita är köpa på postorder och dem har jag bara sytt upp.


Om exakt en vecka tänder vi första ljuset här i staken. Ikväll ska jag ut i skogen och plocka minigranar samt granris. Det ska jag fylla staken med så det blir grönt, vitt och rött. Nu ser den en aning tom ut:).


Ser ni den stora kubbljusstaken i fönstret. Mamma köper alltid sådana till mig på loppis. Jag älskar dom. Idag på Plantagen inköptes ett ljus med siffrorna 1-4 på, som passade perfekt i den stora kubbljusstaken. Har massa små röda också, men hittar inga mini-miniljus:(.
Min lilla Maileg-samling sitter nere i hörnet och håller koll på mig medans jag springer fram och tillbaka med julsaker:)


Kuddfodralen från Nyblom & Kollèn är nya, och är så mysiga, när man kommer upp från trappen är dom det första man ser.


Justus vimpel, också den från Nyblom & Kollèn, så vacker...Röda äpplen, en trådkorg, vita ljus och röda band, mer jul än så blir det inte.En ljusslinga har fått ta plats på tallrikshyllan. Vackert med extra små ljuskällor såhär års. Jag har köpt allt mina på Åhlens. Billiga och bra kvalitet.


Lille grisen från Maileg är en riktigt liten sötnos.


Gledelig Jul <3


Den här lukten framkallar nästan tårar hos mig. Så mycket känslor i doften från en liten blomma. Barndomsminnen........


Zinkhuset har fått en liten glasdekoration.


Kalendern från Nyblom & Kollèn sitter över gammelfarfars skrivbord. I år får den bara vara prydnad. I framtiden ska den fyllas med små paket såklart.


Beroende på om vårt skåp kommer till jul eller inte, så blir skrivbordet julgodisbord i år. Massa gottigt, kola, tryfflar, äpplen, clementiner, ljus mm. Mysfaktor eller hur?


Att julstämningen är på topp här råder det inga tvivel om. Pinneköttet står på spisen och doften som infinner sig i huset är helt oslagbar måste jag säga. Man skulle nästan kunna tro att tomten kommer vilken sekund som helst. Och egentligen så gör han ju det. Alla vet ju hur fort den här tiden går. Svisch säger det så ska allt julpynt upp på vinden och allt är över:(.

Nej, i år ska julen vara länge i Vitaboet. Och den har bara precis börjat <3

Idag visar jag matsalen. Allteftersom det blir färdigt hemma kommer inlägg med ett rum i taget, som en julkalender kan man säga.

Hoppas ni tycker det är mysigt att kika in här och att man kan känna lite julstämning här hos mig, så här en vecka innan första advent.

Massa kramar till alla er!


7 kommentarer:

 1. You have done a beautiful job. What a beautiful cosy home. It's a joy to watch you and your charming happiness.
  The google-translation into German is terrible, but always love to look at your fotos.
  Love
  Margarita (from Germany)

  SvaraRadera
 2. You did a wonderful job decorating your beautiful cosy home. It's always a joy to watch your blog. (although the Google-translation is terrible :))
  Love and best wishes from Germany!
  Margarita

  SvaraRadera
 3. Ååååh, så du har det vackert!!! Tycker om ditt färgval! Din härliga iver och stämmningen hos dig, smittar av sig och jag känner den starkt, trots det långa avståndet!

  Kraamar vännen och en gladelig ny vecka!
  -Pia-

  SvaraRadera
 4. Så otroligt fint du har pyntat!!! Blir så glad att jag får se detta och inspireras, tack;)

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Jag känner jättehärlig stämning inne hos dig :-) Så roligt att få ta del av din vackra matsal, ska bli såå roligt at få följa din julpyntning i resten av huset också:-) Så otroligt vackra bilder har du tagit och det är så skoj att se på alla väl utvalda detaljer som gör sig så fina!

  Kram-kram!

  SvaraRadera
 6. Gud så vacker matsalen blev, den är visserligen vacker annars men "julpyntet" gjorde det lilla extra. Ser verkligen fram emot att få se resten av huset!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Herrejösses vad vackert du har det!!
  Vilken underbar julstämning!
  Man riktigt känner glädjen i det du skriver!!
  Ska bli så kul att få se resten av huset!! :)

  ha en fin vecka
  Kram Tina

  SvaraRadera