torsdag 21 januari 2010

Hur ska man förvara äggen?

Hej i stugorna. Vad har ni för er? Snart helg igen och jag är lika förundrad varje gång vi närmr oss, vart tog veckan vägen egentligen? Idag har jag gått en långpromenad med min svärmor och sen tog vi en fika ute och åt lunch. Skönt med dagar när man hinner mycket. Hade tänkt att hinna med lite loppis den här veckan, men hann inte, så kanske i helgen eller till veckan.

Har funderat på en sak. Hur är det egentligen med ägg, ska man ha de framme i rumstemperatur eller i kylskåpet? Jag vill använda min äggkorg, men är osäker på hur tryggt det är att äta äggen sen då, blir de dåliga eller, någon som vet?

Hoppas alla får en fin dag vidare. Bara en dag kvar till helg nu hörrni ♥ .

Kram Camilla.

5 kommentarer:

 1. Dom ska nog vara i kyl. Det är dom i affären...
  Ha en god helg!

  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 2. Jag hade inte vågat ha dem framme... på äggkartingen står det ju att de ska förvaras i kyl. Men du, det är fint att ha vitlök i äggkorg oxå :)
  //Kristin

  SvaraRadera
 3. hei vennen,
  egg skal oppbevares i kjøleskap.men du kan ta dem frem et døgn føre du skal bruke dem,eller bare ha dem til pynt en stund,kaste dem å legge nye i,det er vakkert med egg fremme,men du kan putte tomater i dem å.eller løk eller annet.
  ønsker deg en nydelig kveld.
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!
  Min mormor hade hönshus, så något vet jag om ägg...
  På riktig är kylskåpet för kallt för ägg (trots att vi alltid förvarar dem där). Därför finns det oftast i alla kyl ägghållare i dörren , för att äggen skulle ha den varmaste platsen i skåpet. De skall ha det enkelt svalt. En annan sak; äggen skall placeras med den spetsiga ändan neråt!

  Men de håller ju i evigheter (sin form&färg), så som prydnad kan du ha dem där du har dem!

  Ha det så bra!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Hejsan.
  Tittar in för att säga att du har en jätte mysig blogg! Jag har verkligen missat nåt ser jag :)
  Jag ska fortsätta titta, men jag önskar dig en fortsatt trevlig helg.

  Kram från Jenny

  SvaraRadera