tisdag 10 april 2012

Planterat


Här hemma har det planterats en del inne, tills det är dags att ta ut det. Jag har planterat knölar jag fick av svärmor från Madeira, röd alstroemeria heter den. 

Förhoppningsvis blir resultatet detta, har ni sett så vackra.


 Maken har planterat tomater, det gör han varje år. I år gror det som bare den, så det blir nog bra tomater.Vi har också planterat chili, som vi fick av makens bror. Små färgglada paket som ni ser på bilden, och där inne sitter små pinnar med frön på som man bryter av från pappret och sticker ner i jorden. Blir gott till sommarens grillmat. Tanken är att vi ska köpa ett växthus till terassen, ni vet ett sånnt litet där man kan odla diverse örter osv. Där passar chilin in sen, och så vill vi sätta gurkor också, pappa sa att det var det godaste som fanns, så måste testa.

Den finfina boken, trädgårdsboken fick jag i julklapp, den är från London och innehåller allt du behöver till att planera blommor och trädgård. Plastfickor till inspirationsbilder du klippt ut, massa skrivplats och annat pyssligt. Perfekt för mig som skriver ni vet:). Kollar igenom boken och ser ett tydligt mönster, det blir ett mårbacka-år i vår trädgård och på terassen!!!Har ni planterat något inför sommaren?


2 kommentarer:

 1. Hej! Tack söta du för din fina kommentar! Blev super glad!:) Självklart går det bra att beställa en vimpel!:) Dom jag normalt sett gör har 9 vimplar och är ca 2.0 m lång. Sen kan man såklart få längre, som den på mitt inlägg som är i blå toner är på 12 vimplar och kostar 250 kr. Beror mest på hur många olika tyger man vill ha med? Jag tycker det kan vara snyggt om man får minst 3 vimplar av varje tyg.

  Jag sitter precis begravd här i tyger och kikade på några du kanske gillar!:)
  Vad tror du om ettljusgrönt(ungefär som kuddarna från Jysk du visade) med vita prickar, tillsammans med ett ljusrosa enfärgad, och sen har jag två blommiga tyger som du kanske gillar. Den ena med rosa bakgrund,vita prickar och rosa/röda rosor. Eller benvit grund med små rosor i rosa/grönt/och lila. Kan skicka kort på tygerna till dig om du vill?

  Så om du är intresserad så säg till så fixar vi det! Sen blir det frakt utöver priset också, så du vet! Men borde ju inte kosta så mycket!

  Åh jag skulle önska att jag var mer för att plantera och greja, men den ådran fick jag inte!:) Blir säkert fin fint i er trädgård och terass! Stor kram/L

  SvaraRadera
 2. "Förr i tiden" planterade jag i massor men den energin har jag slarvat bort...! Undra var jag lagt den..?! Kram Kate

  SvaraRadera