onsdag 18 april 2012

Ett nedlagt cafè

Hej fina läsare där ute 

Onsdag och mitten på veckan igen, tänk det är nästan en vecka sedan lillasyster kom hit till Norge, och nu har hon och lilla bebisen redan varit hemma hos sig i Sverige i två dagar, vart tar tiden vägen? 

Idag har jag varit på Riksen och tagit en del blodprover, bara rutin. Varför ska mina ådror strula så undrar jag? Jag skulle komma dit, få en kanyl och så genom den skulle alla prover tas och medicinen skulle sättas i den hur smidigt som helst tänkte jag, men icke sa nicke. När jag gick därifrån hade jag stick efter kanylen uppepå handen, PLUS 6 stick i armarna...Det gjorde tillslut så ont när de stack på samma ställe, så jag blev illamående, men men slutet gott, allting gott. Det gick ju bra tillslut!

Alltså jag kan inte förstå vilken tur jag har ibland. Eller handlar det om att bara vara på rätt plats vid rätt tidspunkt? Vi har ju flyttat ut på landet, och bor väldigt nära stadens lilla tågstation, som för övrigt är hur mysig som helst, ett gammalt stationshus som är bevarat här ute på landsbygden. En dag när jag stod och väntade på tåget, fick jag för mig att kika in i huset. Huset består av en del som fungerar som väntsal och en annan del som är stängt för allmänheten och som förr varit cafè. När jag står där och kikar in (och känner mig som en smygtittare haha) så ser jag en guldgruva helt enkelt. Ett övergivet cafè med massa fina saker och möbler. Nää tänkte jag, det där ska väl inte stå där och skräpa??? Mycket riktigt, tar mod till mig att ta kontakt med ägaren av stationshuset och får till svar att vi kan mötas där en dag och jag får ta allt jag vill ha för en 500-ing. Hur stora är oddsen??? Gissa om jag är i extas. Jag ska visa er ALLT när det är i hus:).

Det var dagens lilla historia om ett övergivet cafè och lite tur på sin sida ♡ 


Vad tror ni gömmer sig i stationshuset? :)

  Tack för att du tittade in!

10 kommentarer:

 1. Å väntar med spänning att få se vad du fått tag på :)

  SvaraRadera
 2. Men wow!! Vilken tur att du tog mod till dig och kontaktade ägaren!
  Ska bli kul att se vad det är för fina saker :)
  Ha en skön kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Detta låter urspännande, hoppas det finns mycket fint :)

  Kram Caroline

  SvaraRadera
 4. Åååå,så spennende!!!
  Jeg gleder meg til å se det fine du har funnet:)
  Klem Caroline

  SvaraRadera
 5. Så spännande! Ska verkligen bli roligt att se vad du hittar för fint...

  SvaraRadera
 6. Måste visa sakerna snart, är så nyfiken. Vilken tur du hade.
  Tycker för övrigt att du har så fint hemma hos dig. Ha en bra dag :)

  SvaraRadera
 7. Till anonym: Tusen tack, vad du är gullig! Önskar dig en jätte fin dag också. Stor kram från mig ♥

  SvaraRadera
 8. Åh men du, vilken jädra tur du tog mod till dig och frågade!!! Gud så spännande att du får rota runt och plocka med dig precis allt du vill ha :) ÅÅÅÅhhh jag förstår att du är i extas, det blir till och med jag för din skull...hihi! Ska bli väldigt roligt att få se vad du får med dig hem :)

  Jag gissar på att det kanske finns nåt sött cafeset kanske???

  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Jisse ,låter nästan för bra för at vara sant...! hur stora är oddsen att det händer en?! Grattis säger jag bara... *skratt*!!! Kram Kate

  SvaraRadera
 10. Hej hej!
  Åh vad kul att du gillade lapptäcket!:) Ja det är bara att säga till när du vill ha vimplarna!:) Du frågade om jag pysslar med nått annat? Ja visst tycker jag om att måla om möbler och annat men inte nått annat direkt hantverk så!:) Lite tavlor blir det ibland och har tänkt försöka mig på att gjuta i betong nu till våren!:)
  Det där lät ju alldeles alldeles underbart!!1 Guuud så spännande att se vad du hittar i det gamla stationshuset! Låter som en riktig dröm!!!
  Hoppas ni får en fin helg!
  Kram/L

  SvaraRadera