fredag 10 februari 2012

Fredagskos ♥


Så var det fredag igen, och en heeeel helg ligger framför oss. Tack gode gud mår jag bättre idag och känner mig verkligen på bättrinsvägen. Jag fick nåt otäckt virus så halsen blev som ett stort sår och örat blev fyllt av vätska. Men en penicillinkur ska nog ta kål på alla bakterier. Nog om det. Inte bara skänken fick en stor rosa hortensiaboll, köpte en till matsalen uppe också. Färgen är ju bara helt ljuvlig eller hur?


Solen skiner in så vackert här i matsalen och värmer hela vardagsrummet, därför kan man knappt vara här inne på sommaren. Alla stora fönster som löper runt hela rummet gör det till en bastu. Men vad tusan gör det, på sommaren befinner vi oss ute på terassen största delen av dagen i alla fall, eller pysslandes i trädgården:), och på kvällen när man drar sig inåt för lite tv, då har ju solen gått ner;).


Här ska jag snart duka upp till dagens middag som blir tacobuffe, vår favvo mat alla tider. Ska tända massa ljus och så ska jag mysa riktigt ordentligen med maken. Den här året blir ett bra år, vi ska resa en del och massa annat skoj händer. Det är så  kul att sätta sig ner och prata om allt kul man har framför sig ♥


Våra lampor ser ut som svävande svampar, haha. Men vi är fortfarande mega nöjda med att valet föll på ett par lite mer moderna, och svarta. En kristallkrona hade kanske varit fint också, men man får inte överdriva en stil tycker jag. Detta ger ett mer stilrent uttryck.


 Ordet för mys, är på norska kos, och jag har alltid älskat det ordet, och tycker det låter så härligt, så därav dagens inläggsrubrik "Fredagskos" ♥ 

En liten tanke som ofta slår mig är det här med språket. Jag är nu inne på mitt 6 år i grannlandet Norge. Och min make är norsk och mina kommande barn blir norska. Jag pratar norska hemma med maken, och på jobbet och med alla vänner här. När jag åker hem till Sverige skiftar jag över till svenska omedvetet direkt och i telefonen. Men tillbaka till tanken. Jag tycker norska är ett av de vackraste språken som finns. Visst, det är jätte likt svenskan, men ända eget på något sätt. Och det finns sååå många vackra dialekter. Jag har funderat på om jag en dag kanske går över till att skriva bloggen på norska, på jobbet skriver jag ju såklart bara norska, jobbar på en barnskola. Några tycker säkert det är fånigt. Men efter så många år, så blir man påverkad av språket, vare sig du flyttar till Norge, eller Italen eller ett annat land. Men tiden får visa hur det blir med det, oavsett så är det kul med språk och jag antar att det kommer av sig självt. Men det smyger sig kanske in mer och mer norska ord så småningom, en mild övergång, thihi ♥

Över till en annan sak förresten. Jag måste fråga er om ni vet vart jag får tag på dessa ljuvliga ljuslyktor från Tine K i olika storlekar i butik eller på nätet? Måste ha en liten samling;). 
Har hittat dem nu:)

Bild lånad från google.no

Med det önskar jag er alla en strålande helg!!!!

2 kommentarer:

 1. Skönt du mår bättre idag!

  Så fint du har det i matsalen! De svarta lamporna ger en stilfull kontrast mot det vita. Gillar den rosa hortensiabollen:))

  Tror tacos har blivit lite av en nationalrätt (iaf i Sverige). Gott är det!

  Trevlig helg!

  Kram Renate

  SvaraRadera
 2. Så väldigt fint ert matrum är! Inspirerande! Kramen Lisbeth

  SvaraRadera