söndag 8 januari 2012

Krispiga gardiner och vårstämning i huset


Hej min vänner!

Håll i er. Idag kommer ett långt inlägg:). Den här helgen, har jag pysslat och donat och verkligen haft det mysigt. Solen lyser från en klarblå himmel, och snön glittrar. Det är så vackert här ute på landet, att man blir helt stum när man ser ut över fjorden och vidderna. I fredags hämtade jag ut mina paket som jag beställt. Nya gardiner till hela huset. Börjar med övervåningen, eftersom det fortfarande är kaos nere med alla julsaker som jag ännu inte plockat ner i kartongerna.


Här ser ni köksgardinen. Jag älskar verkligen hissgardiner, det ger en mycket mysigare känsla,att blada lite typer av gardiner tycker jag. Och i köket, passar en sådan här utmärkt. Utan att ta för mycket utsikt, och ljus sitter den som en smäck här.


Årets första tulpanbukett står på bordet och påminner om vilken ljuvlig tid vi har att vänta! Det är konstigt hur bra man mår av att ha det ljust runt omkring sig. Jag känner hur energin fylls på i kroppen, och jag trivs när det är mycket sol, och mycket vitt i inredningen.



Jag tycker det är jätte kul när folk visar helhetsbilder, så jag försökte mig på att ta en bild som visar lite mer i detalj hur matsalen och köket liksom går ihop med en utdragbar dörr mellan bara.


Maken satte upp min fina tidningshylla som han snickrade till mig i somras. Den passar perfekt i köket.


Här ska vårens inredningsmagasin samlas och inspekteras om och om igen om jag känner mig själv rätt. Stolarna har fått vita stolsöverdrag, vilket ljusar upp hela rummet.


Att ta in det gamla skrivbordet i köket, var en bra ide. Här har jag nu mina fina köksprylar. Min kära Kitchen aid och nya rosten. Lättillgängligt och vackert att se på.


Och så var det sovrummet som också har fått nya gardiner. Vita krispiga med fransk text. Vilsamt i sovrummet måste jag säga att det blev. Nybäddat med nytvättade sängkläder var det inte så dumt att lägga sig igårkväll, finns det något bättre?


Vårens projekt hemma är blommor. Att hitta blommor som håller länge, som är ljusa och vackra och som inte behöver alltför mkt skötsel. I sovrummet tycker jag gröna växter passar bäst.


Och så matsalen, eller hela vardagsrummet faktiskt, men visar bara matsalen nu, har också nya gardiner. Favoriten måste jag nog erkänna. Vitt tyg med spetskant överst. Så vackra och lite gammeldagsa.


Hela 6 längder sitter nu tillsammans i vardagsrummet. Förut hade vi först bara 2, sedan 4 och nu 6.


Lite våruppfräschning i tallrikshyllan.


Eftersom jag är en pysseltokig inredningstok så ändrar jag om överallt hela tiden. Matsalen kommer få sig en förändring snart också, nya blommor osv. Men nu ser det ut som nedan. Dukarna är nya, är inte volangkanterna på duken söta?



När vi la på nya dukarna, så åkte ju såklart den stora duken bort för en stund. Och när man inte har den, ser man verkligen hur vackert och rustikt bordet är. 


Är ni kvar?:). Blev som sagt en del bilder idag, men ska det vara så ska det vara.

Vill säga grattis till min fina mamma som fyller år idag. Grattis kära du!

Nu, fortsätter pysslet hemma, men först en ljuvlig espresso i favoritkoppen från Greengate, märkligt hur kaffet smakar bättre i dessa vackra koppar, eller hur?;)

Ps. Idag gick antalet besökare upp till 59 000. Det är i genomsnitt 90 unika besökare varje dag i 2 år. Det känns helt underbart. Min blogg är ingen "stor" blogg, och det är inte min önskan heller, men att någon uppskattar och blir inspirerad av det man skriver, det värmer så oerhört. Vitaboet har funnits i lite mer än 2 år nu.Vad skojigt att så många tittat in, tack för det!




11 kommentarer:

  1. Åhhh så underbart fint du har!
    Älskar dig blogg, inspiration till max!
    Fin söndag till dig o de dina.
    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Helt underbara bilder! Så fint ni har det.
    Kram Carita

    SvaraRadera
  3. Det vore jättekul att följas åt =0)
    Jag tog 11 kg i höstas, men har som sagt 22kg kvar... har gått ner mellan 30-45kg 3ggr förut (efter graviditeter) och är fast besluten om att lyckas nu med.
    Och tänk vilken sommar, nya fina kläder åhhhh det måste bara gå.
    Jag har följt dig och din viktminskning, så otroligt bra jobbat!! Du är jätteduktig! Och jag är så imponerad att du klarade det så fort, jag hamnar ofta på platåer och tappar gnistan. Men det känns så mycket roligare när man hittar fler som kämpar.
    Självklart ska vi kämpa tillsammans =0)
    Stora kramar / Mia

    SvaraRadera
  4. Åh så vitt och vacket du fått det, man får verkligen vårkänslor! Och så vackert matbordet ditt är :-) Otroligt vad ljuset skiner in hos dig och ljusar upp allting. Ska bli jättehärligt nu när solen kommer att skina mera :-) Jag har också vårpiffat köket idag. Allt rött åkte ut och in med det vita och beiga, blev så himla ljust, fräscht och fiiint!

    Superduperfina bilder du tar!

    SvaraRadera
  5. Lika vackert som vanligt hemms hos er! Jätte fina gardiner och dukarna på matsalsbordet gillade jag verkligen!

    SvaraRadera
  6. Vilken kick jag fick efter att sett dina bilder!! Kommer återvända till dessa vid flera tillfällen!

    Kram Anna Lena

    SvaraRadera
  7. Helt underbara bilder!!
    Du har verkligen öga för det vackra!!

    Kram Tina

    SvaraRadera
  8. Hej igen! Va kul att kikade in hos mig :-)

    Ja Italien kan jag rekomendera, så vackra byggnader, mysiga kullerstensgator och härliga små torg överallt! Jättevackra fönsterluckor och massa annat snirkligt tjusigt finns att se!

    Men så var vi ju inte överallt i Italien heller, det kan nog se olika ut kan jag tänka. Milano passerade vi bara igenom, var på tågstationen bara och den var otroligt maffig!!

    Så visst skulle jag med min erfarenhet rekomendera Italien!

    SvaraRadera
  9. Så vackert och ditt hus är gudomligt...jag drömmer i lite mindre skala och inspireras utav dig....Kramen Lisbeth

    SvaraRadera
  10. Såå himla vackert hem. Gillar alla detaljer och tidningsstället var ju himla fint! :)

    Ha det bra!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  11. Underbara bilder! Alltid så kul att kika in här och inspireras. Nu har jag fått tillbaka min hand igen. Det jag menar är att gipset är borta och jag kan skriva igen hahah;

    Vilket vackert hus och hem ni har!

    Kram Renate

    SvaraRadera