lördag 31 december 2011

Mitt fantastiska 2011

Januari ~ I Januari bloggade jag ingenting alls. Månaden började bra med en resa till Sverige, där hela familjen bodde på hotell för att fira mamma som fyllde 50 år. Men sedan blev det en tung månad för mig vilket ledde till att bloggen låg på is. Men man växer som människa när jobbiga saker händer. Och nu i efterhand kan jag se på det med glädje.

Februari ~ Detta var månaden då vår största dröm gick i uppfyllelse. Vi köpte hus, och inte vilket hus som helst. Vårt drömhus! Efter ett tufft Januari, var nu lyckan total. Nu började livet på allvar.


Mars ~ Nu var det på tiden att vi för första gången i livet köpte oss en bil. Ska man bo på landet, måste man ha bil. Den dagen vi gick ut från bilförhandlaren med nyckeln i handen, kände vi oss som världens lyckligaste. En vacker och trygg Audi A4 blev det, och vi har inte ångrat oss en sekund. Vår lilla pärla!


April ~ Våren kom, och det ordentligt. Jag pysslade i trädgården mest hela tiden på ledig tid. Jag köpte blommor och kände mig så lycklig. En egen trädgård och så mycket yta, jösses så skoj det var. Jag tog bilen till olika trädgårdsland och handlade alla möjliga blommor och trädgårdstillbehör. Lyckan var total och jag kände mig så fri och lycklig.


Maj ~ Sommaren närmade sig med stormsteg. Vi firade 17 maj för första gången utanför Oslo, i Drammen närmare bestämt. Nya traditioner skapades och vi firade hemma i huset med goda vänner på besök.


Juni ~ För andra gången blev jag moster. En liten välskapt flicka, söt som socker och underbar som en dröm. Hon kom till världen den 15 juni, och lyckan var total för oss alla i familjen. 


Freja.


Men detta var också njutningens månad. Vi hade det bara allmänt underbart. Jag läste mycket inredningsmagasin och blev inspirerad till tusen. Drömde om pampiga matsalsmöbler och annat till huset, och drömde mig bort till den kommande semestern. Satt massa frön vid entren, och längtade efter en prunkande rabatt.
Juli ~ Sommarmånaden började väldigt bra. Vi hade semester och levde livet. Vi var en vecka i Danmark och bilade. En av de finaste semestrarna någonsin faktiskt. Vi hade besök från Sverige och njöt av semester och mys hemma i huset. Men glädjen avbröts brått, den 22 Juli. Jag ryser nu när jag skriver. För det blir så påtagligt. Det som skedde den dagen, kommer alltid finnas inom oss alla, både norska och ikke norska. Den dagen har borrat sig fast i hjärtat som en liten klump och den får man leva med resten av livet. Jag tänker på alla som miste någon i sin närhet den dagen. Vilka hjältar, och vilka kämpar dom är som fortsätter sina liv för att hedra de som inte finns med oss längre. Detta var en tragedins dag. Men jösses så stolt man är över Norge nu i efterhand, när man ser hur allt blev hanterat! En bukett från trädgården stod på bordet, och ljuset brann hela veckan för alla offer.
Men Juli fortsatte bra, trots det tragiska. Och vi njöt av semesterns sista droppar. Jag bakade pajer, det var det ända man orkade äta minns jag när värmeböljan tittade fram. 


Något efterlängtat dök plötsligt upp. Där var dom ju, stolarna i våra drömmar. Vi klippte dom direkt för inga pengar alls. Mina efterlängtade gustavianska stolar.
Augusti ~ Sommaren gick mot sitt slut och semestern likaså. Precis innan vi började jobba igen, kom så äntligen vår efterlängtade soffa. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.Vi njöt av stillheten på landet, av naturen och gick långa härliga promenad. Det var denna månad som vårt nya liv började. Målet var att gå ner 30 kilo till sommaren 2012. Det blev inte riktigt så, det blev bättre. Gick i mål i december 2011:).


September ~ Hösten kom och jag började märka skillnad på kroppen och kände för en förändring. Gick till frisören och blev en väldigt ljus blondin. Visade lite ego-pics på bloggen och fick många peppande kommentarer när jag berättade om min vikt-resa. Tack för det alla  


Oktober ~ Nu började det klia i fingrarna. Sommaren var över, hösten var över och jag fick en sån enorm jullängtan. Började köpa julklappar, och pyssla hemma. Köpte tyg för att sy egna julgardiner. Hade också besök av storasyster med dotter. Var en härlig månad på många vis. Älskar tiden precis innan jul, det ligger en spänning och förväntan i luften då som är så underbar.


November ~ Julpynten togs ner från vinden och jag började sakta men säkert pynta i huset, vår första jul i här!!! Jag fick också fast jobb på min skola där jag jobbar, och fick denna underbara bukett av maken i present. November bjöd på många sköna promenader, och jag längtade så efter julen.


December ~ Så kom den äntligen, Julen! Med stormsteg. Den firades så mycket det bara går, med familjerna. God mat, trevligt sällskap och fina paket. En drömjul helt enkelt. Och vi hade vår stora familjemiddag på annandagen, också den blev succe. Jag njöt i fulla drag över att äntligen få vara värdinna och bjuda min kära stora familj på en dundermiddag.
Det var mitt 2011. Tack för att du läser min blogg och tack för alla fina ord ni lämnar här till mig. Tänk vilken glädje och vilken kärlek ni ger mig! Tack underbara NI!

Nu ser jag med glädje fram emot ett nytt spännande år. Vet att 2012 blir mitt ÅR:), och DITT ;)-

GOTT NYTT ÅR!

1 kommentar:

  1. Nice summary! You know, are you a lucky lady?! You have a nice husband and a pretty home to! Have a great 2012! Hugs from Hungary!

    SvaraRadera