måndag 12 september 2011

Mina tankar kring bloggandet...


Hej på er alla som just nu tittat in här och läser dessa rader.

Det här inlägget har jag funderat fram och tillbaka, tillbaka och fram, om och om igjen, 1000 gånger på om jag ska skriva eller inte, och kommit fram till att jag ska nog tusan posta det i alla fall.

Det handlar om både mig och er läsare. Jag har nu bloggat på Vitaboet snart 2 år. Blogglusten kommer och går lite som den vill, det vet vi ju alla bloggisar. Just nu är den på topp. Grunden i min blogg är att jag älskar inreding, jag älskar allt innom ”hemmets dörrar”. Jag älskar pyssel, jag älskar blommor, mat, bak och allt som har med mitt hem att göra. Och för oss inredingsbloggare, så är det ju just innredningen som är den röda tråden, även om vi bloggar om annat också. (Vill bara säga att det jag skriver nu står ju för mig, andra kanske tycker helt annat). Så detta är ju förutsättingen för att blogga, att jag vill föra en slags dagbok på allt jag gör, samt visa er andra hur ”jag” gör och byta tips och ideer.

Men det som alltid fått mig att hitta tillbaka till lusten att blogga igjen efter långa eller korta uppehåll, är ju NI, ni som läser och ger respons, kommer med era åsikter och massa inspiration till mig. Jag tror alla som bloggar, känner att respons ger väldigt mycket och man får dubbelt så mycket motivation till att blogga.

Anledingen till att jag skiver det här är, att jag känner att jag inte har en aning om vem jag skriver min blogg för där ute. Jag skriver för mig själv när jag postar ett inlägg, men ni andra, som faktisk finns där ute, vem/vilka är ni? Jag har ingen stor blogg och jag förväntar mig ingenting av er, såklart inte, hur skulle jag kunna göra det? Men jag har ända ca 100 fina läsare om dagen här, ibland mer, ibland mindre, men jag vet inte vilka ni är? Det känns sorgligt tycker jag.

Många som läser det här tänker säkert, vad är det hon vill med detta inlägg. Och jag vet det kanske inte själv heller. Jag försöker inte fiska poäng, det här är ju ingen tävling, det här är en helt självvald hobby, som jag älskar att hålla på med så det handlar inte om det. Kanske handlar det helt enkelt om att jag vill veta vilka ni är. Delar ni mina intressen? Skulle du gjort något annorlunda om du var jag när det gäller ditt och datt? Vad känner du när du tittat in på min blogg? Kommer du tillbaka, eller är du helt ny här, har jag nya läsare hela tiden, eller har jag trofasta läsare som gillar min blogg för att si och för att så?

Tror alla har kännt som jag någon gång i sitt bloggande. Hur gjorde du/ni för att det skulle kännas bättre?

Jag tycker det är så otroligt kul att så många faktisk tar sig tid till att offra några minuter av sin dyrbara tid inne hos lilla mig, då skulle det vara extra kul att veta vem just du är. Så att jag också kan få ta en titt inne hos dig om du också bloggar.

Nu blev det här ett långt inlägg med kanske för vissa tvetydliga meningar. Men jag vill bara säga att jag är tacksam att du tittat in, och att det skulle vara så kul om du/någon lämnade ett litet spår om vem du är. Men bloggvärlden ska ju skälvklart vara anonym för den som vill, och vill man inte lämna ett litet spår, så gör man ju inte det. Men kul skulle det verkligen vara.


Hoppas verkligen inte att detta väcker irritation hos någon eller upplevs som fjäskande, för det är verkligen inte min mening. Känner bara att jag går miste om så mycket när jag inte kan titta tillbaka in till er andra, när jag inte vem vilka ni är.


Många kramar från Camilla…

14 kommentarer:

  1. Hmm ojdå jag blir visst den första att svara :-)
    Lite om mig: Jag har ingen blogg men en hemsida som inte handlar om inredning utan om mina hundar http://www.zipolinoskennel.com

    Jag har läst din blogg rätt länge men har nog inte lämnat nån kommentar förrän nu, tror jag. Började läsa den när ni bodde i lägenhet och följde sedan med till huset, även din utstickare till en ny blogg läste jag men jag är glad att du bytte tillbaka! (Hade lite svårt att läsa texten på den) Din blogg är en av de jag tittar in till ofta och anledningen är inspiration!! Hittar så mycket fint hos dig som jag också skulle vilja ha fast på mitt sätt!

    Hoppas att du fortsätter med bloggen!!

    Mvh Suzette

    SvaraRadera
  2. Jag bara älskar att läsa din blogg,Du ger mej så mycket energi och inspiration.Visar så mycket fint .Hoppas att du fortsätter med bloggen.Ha en fin måndag rara du .Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Mig tror jag kanske du vet vem jag är, har lämnat några avtryck efter mig nån gång ibland.. Kram Mia

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Jag har följt dig sen länge och det vet du ju, lämnar hälsningar lite då och då men nu är det länge sen!

    Förstår dig helt och full och sitter i samma sits då och då med funderingar om vad folk gillar och inte gillar med min blogg... varför man får många kommentarer ibland och ibland inga alls! Bloggen är bra för mycket men ibland kan den skapa en liten molande känsla i magen när man tvivlar på om man duger till... om det man skriver och visar är intressant i andras ögon eller om man är ute och cyklar! Det är på både gott och ont bloggandet för mig. För det mesta är det kul men ibland frågar jag mig själv vad jag håller på med... :) Men så får man några goa rader skrivna till sig från någon och lusten kommer tillbaka och självkänslan likaså. Om ingen fick bekräftelse eller feed back på det man bloggar om skulle inga bloggar finnas. Bloggen är en dagbok öppen för andra att ta del av och varför dela med sig om ingen är intresserad liksom. Jag får lite ångest för att jag har svårt att hinna med att skiva till alla jag följer eftersom jag vet hur glad man blir om någon lämnar en hälsning. Försöker kommentera så ofta jag hinner och hoppas att andra gör lika dant för bloggar vore så tråika utan kommentarer ju!

    Kramar till dig goa du!

    Gillar din blogg skarpt! Trappan blev super duper! Du skriver väldigt fint om allt också... finns alltid en sån värme i dina rader!

    SvaraRadera
  5. Hej =0)

    Förstår precis hur du menar.... har själv haft många funderingar ang min blogg om jag ska fortsätta el inte... det ÄR kul att blogga, men det är sååå mycket roligare när man får respons också...
    I min blogg är det dött, totalt dött. Visst jag har "bara" mellan 25-45 besökare på en dag, men en liten kommentar vore ju kul. Det blir så mycket roligare ju =0)

    Men jag är en trogen följare hos dig via bloglovin och kommer så fortsäta vara ! Jag bara älskar din underbara, ljusa fina blogg!! Och ditt hem är bara såååå vackert!!

    Keep on the good work!!!

    Kram Marre

    SvaraRadera
  6. Hejsan!

    Jag brukar kika in till dig när du gör ett nytt inlägg. Jag tycker om att se hur du förändrar ditt "nya" hus och jag gillar ditt ljusa hus.

    Tyvärr är jag lite dålig på att kommentera men jag är en av dina besökare;)

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  7. Hi Camilla :)My name is Sigridur from Iceland.I love your blog and check for new blogs every day.You have a wonderful house.I especially love your diningroom table and chairs :)
    I don´t have a blog myself but I love interior design,especially french/scandinavian countrystyle.Also I love clothes,food and baking and everything romantic and pretty.
    Please keep on with your lovely blog :)
    Kram Sigridur

    SvaraRadera
  8. Åå.. jag är helt ny här.. Kikar in för första gången.. :)
    Må så gott.
    Kram Evelina
    www.vita-hjartan.blogspot.com
    (Av någon anledning kan jag bara kommentera anonymt..)

    SvaraRadera
  9. jag har följt dig ett bra tag nu, och som dig tappar jag min blogglust lite för ofta vilket gör att min står helt still. Därför blir man så glad när man har sina bra stunder i vardagen, då man kollar in på sina favoritbloggar, och blir lika glad de har lagt upp ett nytt inlägg. så som med din. inredningsintresserad som man är, och lika nyfiken och inspirerad, sätter du sjukt mycket kli i fingrarna och får en att ta tag i saker och ting här hemma. vill ju också ha det lika fint, det är det som driver en. du inspirerar mig till att vela ha det fint hemma.
    många kramar
    Michaela

    SvaraRadera
  10. Hej, Camilla!

    Jag brukar titta in här ibland. Tidigare lämnade jag kommentarer men det var länge sen nu. Själv är jag blogglös och precis som du får jag ju sällan någon respons tillbaka fast jag lämnar kommentarer. P g a detta har jag tröttnat men det finns några jag lämnar kommentarer till och vi har kontakt via mail och på facebook.

    Du har en fin blogg och visar vackra bilder! Jag gillar ditt hus/hem.

    Kram Renate

    SvaraRadera
  11. Hej fina du!
    Jag är en av dina trogna läsare, men tyvärr dålig på att kommentera :( Jag följer din blogg för att dina bilder inspirerar och din text berör. Ibland känner jag igen mig i dig. Ni har varkligen fått det superfint i hemmet.
    Sköt om dej och ha en fortsatt fantastisk dag!
    Kramar från Emelie i den Vita Sockerbiten

    SvaraRadera
  12. Hej! Är en småbarnsmamma från vackra Dalarna som tittar in hos dej, ni har så fint och harmoniskt hem. Det ger mej en stunds avkoppling. Min syster har också bott i Oslo för ett par år sedan.
    Allt gott till dej!
    (Har ingen egen blogg)

    SvaraRadera
  13. Hej Camilla!

    Jag tittar in då o då o känner igen en del av det du skriver, svårt när man inte vet vem som läser men det är nog lite av tjusningen tror jag!

    Ha det bra!

    Mvh Liza

    SvaraRadera
  14. Hej Camilla!

    Brukar titta in i din blogg varje dag du är en av mina favoriter. Vi har ganska lika smak du o jag =) Det är nog därför det är så kul att kika in hos just dej! Hoppas verkligen att du fortsätter blogga =) Själv har jag slutat pga av dålig respons o dåligt med tid pga av 3st små kottar =)

    Ha en härlig dag!

    Kramiz Zandra

    SvaraRadera