söndag 31 oktober 2010

Uppe med tuppen ♥God morgon på er!

Söndag morgon och jag sitter uppe redan kl 8. Nej ni, det tillhör inte vanligheterna. Men jag har så mycket i huvudet, så mycket jag tänker på och så är det så mysigt att gå upp tidigt ibland, fast man är ledig.

Jag smög försiktigt upp utan att väcka mitt hjärta, tände massa ljus, och satte på Leilas jul på tvn. Det är söndagsmys på hög nivå. Har redan hunnit skriva massor i min julbok, så nu är det bara att börja handla julklapparna också. Det är ju så mycket lättare med listor. Hur gör ni?

Jag är lite i valet och kvalet det här hur mycket energi man ska lägga på julstöket i år. Vi vill ju flytta till hus, och vem vet, det kanske händer fortare än man anar, är det då vits att plocka fram allt man äger och har av julkartonger, när man ändå är i full fart med allt kaos som hör till en eventuell flytt. Jag är verkligen kluven när det gäller det här, julälskare som jag är. Har ni tips på hur jag ska göra detta och hur jag ska tänka så blir jag jätte glad. Vill ju ha en underbar och mysig jul, men vill inte göra massa extra arbete heller, när en flytt är nog så jobbig redan innan.

Många tankar och funderingar här, men jag är säker på att ni har något bra tips till mig, ni underbara! Mailegnissarna åker fram, hur som helst, det är ett som är säkert .

I morgon är det november redan, vilket betyder 4 veckor till advent. Är det inte fantastiskt?

Ha nu en underbar söndag och njut av att ha det lugnt och skönt!


2 kommentarer:

  1. Ja gud vad jag längtar till julen nu! För min del kunde det gärna varit 1 december imorrn ;) Förstår att du ärlite i valet och kvaletmed julsakerna, samtidigt så blir det ju inte riktigt detsamma om dom inte åker fram...-svårt det där..
    Hoppas du har en skön söndag iaf!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Hej! När vi ett år var mitt i julstök och flytt på annandagen, så julpyntade jag 1 rum, hos oss blev det vardagsrummet. Liten gran som fick stå på matbordet i v-rummet. I bokhyllan plockade jag bort alla vanliga prydnadssaker och ställde dit lite tomtar, julkrubban etc. Många metall-ljusstakar med röda ljus och juldukar på borden. Tar inte så mkt tid att plocka undan. Jullådan stod redo på annandagen och det gick lätt att plocka undan, då detta inte skulle upp igen i nya lgh utan ställas undan. Mycket hyacinter för doften, och när vi flyttade på annandagen så klippte jag av blommorna och satte i en vas i nya lgh! Och så bjöd jag inte hem folk utan bjöd bort oss istället!! I köket hade jag bara en adventstake i fönstret, fruktskål på bordet, och rödvita kökshandukar. Hade tagit ner alla hyllor och annat pynt från väggarna pga flytten men satte upp en sydd julbonad på väggen istället. Dessa saker var lätta att plocka med sig sista dagen. I sovrummet, som även agerade flyttlådelager, bäddade jag med röd-vitt påslakanset och adventsstjärna. Vid inflytten så dekorerade jag med nyårspynt; snittblommor, ljusslingor och mycket levande ljus o godis m fina omslagspapper i kristallskålar i vardagsrummet och nya matsalen. Detta pynt förberedde jag och lade i en särskild låda innan flytten, tja inte blommorna då:)! Det gick bra fastän jag trodde tvärtom först. Kom ihåg att julen sitter inte i sakerna, den sitter i hjärtat!! Lycka till med husletandet! Kommer ihåg hur det var; pirriga husvisningar och nervösa budgivningar, tråkiga besked och man trodde man förlorat det enda möjliga huset varje gång!! Men idag så var det tur att de andra gick förlorade, för vi bor i det bästa möjliga numera. På något sätt så var det menat för oss, tror jag... Kram

    SvaraRadera