onsdag 30 juni 2010

Hawaii- Honolulu & Kailua

Vår bröllopsresa till Hawaii bjöd på många härliga upplevelser och vackra miljöer. Det är helt klart den allra bästa resan vi någonsin gjort och vi rekommenderar det varmt som resmål till de som är sugna på att resa väldigt långt, för resan tar runt 24 timmar. Vi startade resan på Waikiki beach. Där bodde vi på ett riktigt fint cityhotell med utsikt över Waikiki beach. Där spenderade vi första veckan med sol, bad, shopping och goda middagar. Längs med hela stranden ligger en lång gågata med stora märkesbutiker och små också, där vi shoppade loss ordentligt då det var mycket billigare än hemma. Bland annat köpte vi varsin i-pad, mac-nördar som vi båda är. Efter första veckan bar det av mot nästa boende. Då hämtade vi först ut vår hyrbil som vi skulle hyra resten av resan. Rikard fick välja och valde en knallröd Challenger. Sen var hans resa gjord, som ett barn på julafton. Vi styrde kosan från Waikiki beach mot Kailua.

Väl framme på det nya stället trodde vi knappt att det var sant. Huset låg på stranden, och utsikten där var helt otrolig. Vi var tvungna att nypa oss i armen för att förstå att det var sant. De 11 dagarna vi bodde i huset hann vi med massor. Vi solade och badade så klart mest på var stora strand utanför huset. Vi åkte på dagsutflykter i vår fina bil. Vi snorklade i Hanauma Bay, en krater som blivit ett turtistmål för snorkling. Vi djuphavsfiskade och matade gigantiska hajar i Hale´Iwa, vilket nog var resans mest häftiga upplevelse. Vi åkte genom Norh Shore som var väldigt vackert. Vi besökte Pearl Harbror där vi tog en flera timmars lång rundvandring på ett av de gamla krigsfartygen, det var mäktigt. Men de små ögonblicken, som när vi tog med oss något svalt och gott att dricka, varsin handduk och satte oss på stranden och såg på solnedgången, det var magiskt. Sammanfattningsvis var resan helt underbar, den minns vi för alltid.



En av Rikards morgongåvor från mig var dessa söta flipflops. Varsitt par med tryck som satte sig i sanden, lite romantiskt.



Palmer så långt ögat kunde se, det är verkligen en paradisö.


Vårt hus där vi bodde i Kailua, på stranden.



Att skriva i sanden är så romantiskt, det var en självklarhet på smekmånaden.



Att se de här gigantiska djuren var faktiskt en otroligt nervpirrande upplevelse. Man har ju bara sett hajar på tv, och jag tänkte att det inte alls skulle vara sådär med stora fenor som syns ovanför ytan och stora käftar som gapar efter kött, men jorå...det var precis som i filmerna. Behöver jag säga att jag hoppade upp längst upp på båten av skräck när de kom alldeles intill skråvet?

Nu blir det tyst här igen över sommaren, för nu börjar vår semester här hemma, och den ska spenderas med vänner och familj på landet, med sol och bad, grill, loppisar och sena, ljumma kvällar med prat och skratt. Ha en riktigt fantastisk sommar.

Kram Camilla

8 kommentarer:

  1. Låter helt underbart! Som i en saga kan jag tänka mig.
    Ha det så skönt!
    Kram annika

    SvaraRadera
  2. Vilken ljuvlig bröllopsresa. Jag har ju, som jag skrev en gång tidigare varit på Hawaii i tre veckor, så jag känner igen en del utflykter som du har gjort....och shoppingen vid Waikiki beach;).

    Ha nu en skön sommar min bloggvän!

    Kramis/Heléne

    SvaraRadera
  3. Låter ju bara så himla härligt.Ha nu en skön och härlig semester gulliga lilla frun♥ Njut mys så hörs vi.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig smekmånad!!

    Önskar dig en skön sommar. Kram

    SvaraRadera
  5. Hej min underbara vän♥!

    Å så vackert du skriver om resan och erat bröllop(inlägget nedan). Du var såååå vacker♥ , din R var riktigt stilig:).

    Har du vägarna förbi mig så tveka inte att höra av dig, eller om du kanske är i göteborg så skulle jag kunna möta dig där. Vore ju så himla kul att ses...

    Jajamen, nu är vi husägare♥, du anar inte vad vi längtar tills vi får flytta in och börja renovera.

    Önskar dig och din make en riktigt härlig sommar.

    Kramar i massor♥

    SvaraRadera
  6. Oj oj oj ,med den starten kan ju bara resten av äktenskapet bli fantastiskt lyckligt :-)
    Grattis till er båda !!!!!
    Kram Bittan

    SvaraRadera
  7. Jösses vilken underbar resa ni har haft....Det där kallar man riktigt kärleks semester....Och i mina drömmar har jag alltid velat åkt till Hawaii, inte blev det mindre längtan nu inte efter din berättelse!
    Fantastikt att se en riktig haj...Iiiih paniik! :)

    Jag önskar dig en kanon bra sommar med mycket fina loppisfynd, sol, kärlek, vila och härligheter...

    Många kramar från en bloggvän...

    <3 Erika

    SvaraRadera
  8. Hittade din mysiga blogg via Lilla gårdshusets fina blogg;) Å vilken bröllopsresa ni har haft! Mycket härligt att läsa här=)

    Kram
    Adela

    SvaraRadera