söndag 28 februari 2010

Mitt vita lilla hus

Hej goa sötnosar. Hoppas ni har en fin helg och myser ordentligt. Vi har en riktig innedag idag med inga måsten. Det är skönt. Igår bestämde vi oss för att ta en så kallad "harrytur" till Sverige och inhandla mat och lite annat vi behövde. Det tar oss ca en timme att åka härifrån Oslo till Strömstad. Åh vad kul vi hade. Var länge sedan vi hade så kul faktiskt. Först åkte vi till systemet, R ville visst fylla på vinstället, sedan åkte vi in till innerstaden och gick i alla små lokala butiker. Strömstad är väl en sommarstad egentligen, men var jätte mysigt nu också. Vi besökte en liten godisaffär, typ som den Pippi handlade i, i filmen ni vet. Där köpte vi bla brända mandlar med rosa socker, finns det nåt godare godis?

Fanns en hel del små presentbutiker också som jag hade kollat upp på förhand, så vi prickade av butik efter butik på min lilla lista. Jag kan varmt rekomendera butikerna Hanna´s skafferi och Strömstad the & krusiduller. Hur mycket fint som helst.

Vi avslutade med Nordby köpcenter, där vi gick i massa butiker och sedan handlade vi massa mat. Det är så kul att gå länge i stora varuhallar och köpa storpack och faktiskt handla för en ganska billig peng. Kyckling och köttfärs osv handlar vi alltid i Sverige. Det är ganska knäppt egentligen att det nästan bara är norrmän i butikerna där, men det gynnar ju både svenskarna och norrmännen.

Jag kan ju aldrig hålla i plånboken, det har ni väl märkt vid det här laget, så några saker fick följa med mig hem, och jag är så nöjd. Blev två fattigmansljusstakar, ett vitt ljushus från Rusta (som är väldigt omtalat bland alla bloggare har jag märkt), små vaktelägg och två små flaskor.



Vita boet passar väl bra som namn på det här lilla huset!





Ha en fortsatt fin dag.

Kramar Camilla

16 kommentarer:

  1. ååå så herlig en tur dere har hatt,så skjønt.
    å det huset passet jo perfekt,
    ja asolut vitaboet.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  2. Så ljuvliga bilder!!!!
    Så mysigt ni har haft det!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  3. Huset var jättefint, måste kolla på Rusta!!!
    Vad mysigt det verkade med godisaffären...
    Kram på dig / A-K

    SvaraRadera
  4. Ja ni kan verkligen fynda här.. Lyllos er.

    Inte visste jag att Rusta sålde såna fina ljushus. Måste in och kika om dom finns här med.

    ha en skön söndagskväll
    Kram Cattis

    SvaraRadera
  5. Vad härligt med Sverigetur! Strömstad är så mysigt men då är det förstås sommartid jag sett.
    Så vackra saker du fyndat också!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  6. Vad mysigt ni har haft det du och din Älskling.Vad skoj.verkar vara mysigt i Strömstad.Vad gulliga saker som fick följa med dej hem.Huset var gulligt.ha en skööön kväll vännen Varmkram Rita ♥

    SvaraRadera
  7. Näääää.., har du oxå varit på Nordby idag.., jäklar?!?!
    Ursäkta att jag svär Camilla men hade vi vetat om att vi skulle vara där samma dag så kunde vi ju mötts på något vis så jag kunde överlämnat fatet till dig!!!
    Det har inte kommit fram ännu va???
    Tror att det tar tre-fem dagar att skicka med Schenker men hör gärna av dig så jag vet att det kommit fram.

    Idag handlade vi skidkläder till tjejerna på Nordby, inget kul till mig inte:(((
    Kram kram
    Marianne

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig tur och så mycket fina saker som fick följa med hem! Dörren som jag har köpt är från Miljögården och jag köpte den på Levande hem i Ystad. En helt underbar butik som du säkert hade älskat! Ha en bra vecka! Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Oh så underbara flaskor du hade.... I like! Såg såå tunna och skira ut. Huset var fint...äger inget men önskar mej ett.... Ha en fin start på veckan.
    Lotta

    SvaraRadera
  10. Hej=) Så vackert du har dukat upp!!! ha en fin vecka här snöar det IGEN :-( vi har högsta snödjup i Sverige kram Annica.

    SvaraRadera
  11. Hej Camilla!
    Om du läser "om mig" i högerspalt så förstår du allt om flytten! :)
    Ha en bra dag!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  12. Hej Camilla.
    Vad kul med en tripp till Sverige:) Vad mycket fint du fick med dig hem. Dom där flaskorna har jag med, fint med hjärtan på tråd i. Visst är ljushuset fint. Jag tänder mitt varje kväll, lyser så fint:)

    Ha en underbar vecka.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  13. Neeeej vilket fint litet hus!! Jag som letar efter nåt liknande, Rusta hade jag aldrig letat på om jag inte läst din fina blogg :) Då måste jag ju dit imånn!! Tackar för tipset.
    Ha en trevlig kväll!
    //Kristin

    SvaraRadera
  14. Så härligt med en liten utfärd till Sverige. Verkar som om ni besökte flera riktigt mysiga butiker!
    Vilka härliga saker du hittat. Jag väntar på att få in vaktelägg till shoppen också, hoppas att de hinner komma före påsk...
    Det lilla ljushuset är jättesött också och fattigmanssilver, det kan man aldrig ha för mycket av ;).
    Trevlig fortsättning på veckan!
    Kram, Nicole

    SvaraRadera
  15. Kul att ni kan åka till Sverige på så kort tid för att handla. Min systerdotter bodde oxå ett tag i Oslo och de gjorde precis som ni. I Strömstad i en gullig liten presentbutik jobbar Hanna som är från våran gata här i Örebro. Att shoppa i Nordby är inget svårt *ler*
    Det finns ju det mesta som man behöver.
    Kram annika

    SvaraRadera
  16. Som jag sagt tidigare: Du har ögat och kan det där med detaljer. Du gör så otroligt vackra still leben!!! Och - fotografera kan du minsann också!

    En stoorkram till dig!

    ps. stegen köpte jag på en återvinnings central för 20€ (200 Skr)!!! De sålde den i misstag (den var inte till salu, med hade en liten lapp - inte en prislapp - var det stod några siffror, och expediten trodde det var priset). När chefen för stället såg mig med stegen röt han "den är inte till salu, och om så vore, skulle den kosta över 100€"! Sorry, svarade jag. Jag har redan köpt och betalat den!
    Det var ett verkligt KAP!

    SvaraRadera